HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Dip Bucak Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

14-08-2023 11:07
Dip Bucak Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Vaktimizin büyük bir kısmını geçirdiğimiz, en önemli yaşam alanlarımız olan evler belli periyotlarda temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Sağlık ve estetik görünüm için gerekli olan temizlik işleminde işinizi kolaylaştıracak birtakım ipuçları ile hem daha hızlı hem de daha etkili bir temizlik gerçekleştirebilirsiniz.

İlk başta gözünüzde büyüteceğiniz ve gözünüzü korkutan dip bucak ev temizliğini, belli bir sıralama ve işi kolaylaştıracak ipuçlarına dikkat ederek yaptığınızda hiç de gözde büyütülecek kadar yorucu ve teferruatlı olmadığını görebilirsiniz. Gelin, “Hızlı ve pratik ev temizliği nasıl yapılır?” Birlikte göz atalım.

Adım Adım Kapsamlı Ev Temizliği İpuçları

Kapsamlı bir ev temizliği için uygulayabileceğiniz ipuçları şu şekildedir:

Adım Adım Kapsamlı Ev Temizliği İpuçları

• ”Dip bucak temizlik nasıl yapılır?” maratonuna başlamadan önce mevsim kış bile olsa tüm pencereleri açarak evdeki hava sirkülasyonunu sağlayabilirsiniz.

Böylece hem içerideki kirli havanın tahliye edilmesini sağlamış hem de temizliğe başlamadan önce bol oksijenle enerji depolamış olursunuz.

• “Ev temizliği nasıl yapılır, temizliğe nereden başlanır?” sorusuna “duvarlar” yanıtını verebiliriz. Evin duvarları bir anlamda evin en genel ve geniş dekorudur. Dolayısıyla duvarlarda oluşmuş en ufak bile leke dahi evin ortamının kötü görünmesine neden olacaktır.

Fonda olan duvarları inceleyerek oluşan lekeleri bez ve aşındırıcı olmayan bir kimyasal temizleyici yardımıyla temizlerseniz evin genel görüntüsünün temiz ve aydınlık olmasına katkı sağlamış olursunuz.

• Evde yapacağınız dip bucak temizlik işleminde ele almanız gereken bir diğer konu perdelerdir. Zaman içinde sigara dumanı, yemek kokusu ve benzeri kokular sebebiyle hem rengi hem de dokusu değişen perdeleri çıkararak makinede yıkayın.

Perdeleri makineden çıkarıp hemen yerlerine asarak kırışmadan kurumasını sağlamış böylelikle ütüye ayıracağınız zamandan da tasarruf etmiş olursunuz.

•Cam temizliği de yine evin genel görüntüsünü etkileyen unsurların başında gelmektedir. Evin geneli tertemiz bile olsa camlar yeteri kadar temiz ve parlak değilse evin görüntüsüne gölge düşecektir.

Bu sebeple evdeki tüm camları ve aynaları silip parlatarak kapsamlı ev temizliğinin en önemli kısımlarından birini de halletmiş olursunuz.

•Toz alma işlemi de kapsamlı temizlikte olmazsa olmaz detaylardan biridir. Eğer çok eşyanız varsa tozlanma da o kadar fazla olacaktır. Raflarda yer alan biblo ve objeleri tek tek silip tozlarını almak zorlayıcı gözükebilir fakat evin genel temizliği için önemli olan bir ayrıntıdır.

Cam eşyaların tozunu cam silme suları, ahşap eşya, yüzey ve objelerin tozunu da ahşap temizleme maddeleri ile alırsanız daha etkili bir temizlik yapmış olursunuz. Unutulmamalıdır ki tozu alınmış bir ortam çok daha temiz ve derli toplu görünecektir.

Evlerde Hem Hijyenik Hem de Işıltılı Temizliğin İpuçları

Evinize ışıltı ve parlaklık katabileceğiniz pratik temizliğin ipuçları şunlardır:


Evlerde Hem Hijyenik Hem de Işıltılı Temizliğin İpuçları 

•Evdeki tüm kumaşlı mobilyaların çıkarılabilen kılıflarını, yatak odalarındaki çarşaf ve nevresim takımlarını çamaşır makinesinde yıkayarak hem temiz hem de ferah bir ortam oluşturabilirsiniz. 

•Evdeki tüm halı ve yollukları profesyonel bir temizlik şirketine göndermek genel temizlik için doğru bir adım olacaktır. Eğer bu yöntemi uygulamak istemiyorsanız halı ve yolluklarınızı  tozlarından arındırdıktan sonra halı temizlik ürünleri kullanarak kapsamlı şekilde temizleyebilirsiniz.

Halı ve Tekstil Temizlik Ürünlerine Tepedenal sitesinden ulaşabilirsiniz.

•Dolap ve çekmeceleri düzenlemek çok teferruatlı hatta sıkıcı bir iş gibi gelebilir ama evin nefes alabilmesi ve hatta enerjisinin tazelenmesi için tüm gereksiz eşyadan kurtulmanız gerekmektedir.

Dolap, çekmece ve rafları temizleyip düzenlediğinizde hem aradığınız şeye çok daha hızlı ulaşabilir hem de dip bucak temizliğin hakkını  vermiş olursunuz.

•Banyo ve tuvaletler de genel ve kapsamlı ev temizliğinde en çok vakit ayırılması gereken alanlardan biridir. En başta hijyenik sebeplerden dolayı temizliğine özen gösterilmesi gereken banyo ve tuvaletler hem gündelik hem de genel temizlik sırasında mutlaka detaylı olarak temizlenmelidir.

Özellikle klozet, küvet ve duşakabin bölümlerinin çamaşır suyu kullanılarak temizlenmesi gerektiğinin de bir kez daha altını çizelim. Pandora Hidro Konsantre Tuvalet Temizleyici ile klozetlerde etkili ve güvenli bir temizlik sağlayabilirsiniz.

Lavabolar, dolaplar ve zeminin de yine mikrop kırıcı temizlik sıvılarıyla dezenfekte edilmesi hem hijyeni sağlanmış hem de pırıl pırıl bir banyo tuvalet ortamı oluşmasını sağlayacaktır.

•Mutfak temizliği de teferruatlı gözüktüğü için yorucu gibi algılanabilir fakat düzenli ve programlı bir temizlik sayesinde evin bu önemli alanını da temizlemiş ve burada hijyen sağlamış olursunuz.

Temizlik sırasında güçlü formülüyle Pandora Efos Kokusuz Temizlik ve Hijyen Ürünü size bu konuda destek verecektir.

Mutfak dolapları ve çekmeceleri boşaltıp, gereksiz olan her şeyi attıktan sonra yeni baştan düzenleme yaparak hem ferah ve sağlıklı hem de ışıl ışıl bir mutfak görüntüsü elde edebilirsiniz.

•Tüm evi baştan sona elektrikli süpürge ile ardından yer yüzeyini, zemin malzemesine uygun temizlik kimyasalları ile temizlediğinizde ışıl ışıl bir temizlik sağlamış ve evde dip bucak bir temizlik yapmış olacaksınız. Pandora Helen Alkol Bazlı Parfümlü Yüzey Temizleyici güçlü, güvenli formülü ve hoş kokusu ile evinizin temizliğinin uzun süreli ve tatmin edici olmasını sağlayacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.