HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ev Tipi Çöp Torbaları Nasıl Kullanılmalıdır?

14-08-2023 16:00
Ev Tipi Çöp Torbaları Nasıl Kullanılmalıdır?

Çöp torbaları özel olarak tasarlanan dokuları ile ihtiva ettikleri çöp ve evsel atıkların dışarıya sızıntı yapmadan, koku ve kötü görüntüye sebebiyet vermeden derli toplu bir şekilde tahliye edilebilmesini sağlayan malzemelerdir.

Bu açıdan bakıldığında çöp torbaları çevre kirliliği ve bakteri üreten yiyecek artıkları sebebiyle oluşabilecek hastalık riskinin de ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Farklı boy ve ebatlarda üretilen çöp torbaları ile atıklarınızı sıhhi bir şekilde evinizden tahliye edebilirsiniz.

Çöp Torbası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çöp torbaları ev, işyeri, kurum ve kuruluşlardaki atıkların bir araya toplanması, taşınması ve depolanmasını sağlayan malzemelerdir. Çöplerin ağzı kapalı şekilde ve sıhhi bir biçimde depolanmasını sağlayan çöp torbaları küçük, orta, büyük, jumbo, battal gibi değişik boylarda ve genelde mavi ve siyah renklerde üretilir.

Talebe göre farklı renklerde üretilen çöp torbaları da vardır. Çöp torbaları, çöplerin içindeki mevcut bakteri ve diğer zararlı maddelerin bulaşmasını önleyen ve ortamdaki hijyenin muhafaza edilmesini sağlayan malzemelerdir.

Çöp torbaları aynı zamanda çöp kovalarının da temiz kalmasını, çöplerin sebep olduğu kötü kokuların dışarıya sızmasını ve çöplerin ortalığa yayılmasını önler.  Bu yüzden çöp torbası alırken nelere dikkat edilmelidir sorusunun yanıtı son derece önemlidir. O halde gelin bununla ilgili maddelere bir göz atalım.      

Çöp Torbası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çöp Torbası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

•Evlerde kullanılacak çöp torbaları, mevcut çöpün ağırlığına uygun ebatlarda seçilmelidir.

•Evlerin mutfaklarında balık, çürümüş sebze ve buna benzer ağır kokuya neden olan atıkların yoğun olduğu dönemlerde kokulu çöp torbaları kullanılmalıdır.

•Çöp torbasının yırtılmayan, sızdırmayan, kokuyu dışarıya yaymayan ve esnek malzemeden yapılmasına dikkat edilmeli. Ağzı düz yahut büzgülü olan çöp torbaları durum göre tercih edilmelidir.

•Kalabalık nüfuslu aileler battal boy olarak bilinen büyük ebatlı çöp torbalarını tercih edebilirler.

•Çöp torbalarının %100 geri dönüşümlü, tabiatta çözünebilen ve insan sağlığını tehdit etmeyen kaliteli malzeme ile üretilmiş olmalarına dikkat edilmeli.

•Satın aldığınız çöp torbalarının geri dönüştürülebilir plastik malzeme ile üretildiğinden emin olmalısınız.

•Evlerde ve küçük çaplı ofislerde kullanılan çöp torbaları çoğunlukla 40x45 yahut 50 cm ebatlarında olmaktadır. Atıklarınızın içeriğine göre kokulu çöp torbalarını da tercih edebilirsiniz.

•Orta boy çöp torbaları ise çoğunlukla 55x60 ya da 65 cm ebatlarında olmaktadır. Eğer çöplerinizi gün aşırı yani iki günde bir boşaltıyorsanız orta boy çöp torbaları sizin için en uygun seçenek olacaktır. Ama daha uzun periyotlarda çöp poşeti değiştiriyorsanız koku oluşumunu önlemek için kapaklı çöp kutularını tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Tepedenal çatısı altında üretilen Mavi-Orta Boy Çöp Torbası malzeme kalitesi ve kullanışlı özelliği ile evlerinizde hijyenik çözümler sunar. Siyah-Orta Boy Çöp Torbası  da aynı kaliteli yapısıyla evlerinizdeki çöp ve atık maddeleri güvenle ambalajlamanızı sağlar.

•Büyük boy çöp torbaları ise daha çok 65x80 yahut 85 cm ebatlarında olmaktadır. Apartman çöplerinin tahliyesi için de kullanılan bu büyük boy çöp torbalarının sağlam ve sızdırmaz özellikte olmasına dikkat edilmelidir.

•Battal boy çöp torbaları 75x90 yahut 95 cm ebatlarında olmaktadır. Evlerde verilen kalabalık davetler, organizasyonlar, kalabalık yemekler, doğum günü partileri ve buna benzer ev etkinliklerinde ortaya çıkan fazla miktardaki atık madde ve çöp için en uygun ebat olan battal boy çöp torbaları son derece kullanışlı ve pratik çözümler sunmaktadır.

Siz de evlerinizde kullanacağınız çöp torbalarını çöp miktarına göre seçerek güvenle kullanabilirsiniz. Evde kullandığınız çöp torbalarını konteynerlere bırakırken ağızlarının sıkıca kapatılmış olduğundan emin olmalısınız. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.