HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Evlerde Banyo ve Tuvalet Temizliği Nasıl Yapılmalı?

14-08-2023 15:16
Evlerde Banyo ve Tuvalet Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Evlerin en önemli bölümlerinden biri olan banyo ve tuvaletlerin temizliği hem düzenli ve ferah bir görünüm hem de hijyen açısından büyük önem taşır.

Banyo ve tuvalet gibi alanların sürekli olarak suyla temas etmesi ve havalandırma gibi konular dikkat edilmesi gereken unsurların başında gelmektedir.

İşte bu yazıda sizlerle evlerde banyo ve tuvaletlerin temizliğinin nasıl olması gerektiği konusunda ipuçlarını ve pratik bilgileri paylaşmak istiyoruz. Derinlemesine banyo temizliği ile bakteri üreme problemini ortadan kaldırarak hoş kokulu ve ferah alanlar yaratabilirsiniz.

Evlerde banyo ve tuvalet temizliği nasıl yapılır, ışıl ışıl fayanslara, armatür ve aynalara sahip olmanın püf noktaları nelerdir işte yanıtları…

 Tuvalet Banyo Temizliği Püf Noktaları

Tuvalet Banyo Temizliği Püf Noktaları

Sağlık ve hijyen açısından oldukça önem taşıyan tuvalet banyo temizliği püf noktalarını sizler için araştırdık. Tuvalet ve banyo temizliğini kolaylaştıracak bu püf noktalara göz atalım.

•Banyo temizliğine başlamadan önce ellerinize mutlaka koruyucu eldiven takmalısınız.

•Yine temizliğin en başında yapmanız gerekenlerden biri de banyodaki varsa pencere veya havalandırma bölmesini açmak olmalıdır.

Temizlik malzemelerinden çıkan zehirli gazları teneffüs etmemek ve sağlığınızı tehlikeye atmamak için bu maddeyi uygulamanız son derece önemlidir.

•Banyo temizliği nasıl yapılır sorusunun yanıtı hem genel ev temizliği hem de sağlık açısından önemlidir. Banyo ve tuvalet temizliğinde ilk adım, havlular, diş fırçaları, tuvalet kağıdı ve paspas takımlarının toplanarak kaldırılması olmalıdır.

•Banyo zemini temizliğine yerdeki saç kılları ve benzeri atıkları elektrik süpürgesiyle vakumlayarak başlayabilirsiniz. Böylelikle yerleri daha rahat silebilirsiniz.

•Daha sonraki adımda banyonun cam, fayans, duvar ve tavan kısmını silerek temizlik işlemine devam edebilirsiniz. Pandora Ekno Tuvalet ve Banyo Genel Temizlik Ürünü ile banyo ve tuvaletlerin hassas yüzeylerinde bile güvenli bir temizlik elde edebilirsiniz.

•Banyo fayanslarının ve derzlerin arasını temizlemek için bu işe özel olarak üretilen ürünleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Derz aralarını temizlemek hem buralarda bakteri üremesini engelleyecek hem de çok daha temiz bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Derz aralarını temizlemek için eski bir diş fırçasından yararlanabilirsiniz fakat derz aralarını temizlerken tuz ruhu, yağ çözücü gibi aşındırıcı ürünler kullanmamaya dikkat etmelisiniz.

•Banyo temizliği yaparken üzerinde titizlikle durulması gereken bölümlerden biri de duşakabin ve küvetlerdir. Bunun için özel olarak üretilen temizlik malzemelerini kullanarak duşakabin ve küvetlerde etkili ve derinlemesine bir temizlik elde edebilirsiniz. 

Duşakabinlerin temizliğinde etkili bir sonuç elde etmenin en önemli yolu temizliği sık periyotlarla yenilemektir. Böylelikle yeni lekelerin oluşmasını da önlemiş olursunuz. 

•Banyo ve tuvaletlerde sık kirlenen yerlerden biri de lavabolardır. Bunun için lavabo temizliğinde sudan kaynaklanan kireçlenmeyi önleyici krem temizleyicilerden kullanabilirsiniz.

Lavabo yüzeyini sünger yardımıyla krem temizleyicilerle ovarak ve birkaç dakika bekleyerek durulayabilirsiniz.

Musluk ve bataryaların temizliği de oldukça özen istemektedir. Burada oluşan su ve kireç lekelerini düzenli ve sık aralıklarla temizleyerek ışıl ışıl bir görünüm elde edebilirsiniz.


pırıl pırıl parlayan banyo musluğu 

Daha ayrıntılı bilgi için Banyo ve Duşakabin Temizliğinin Püf Noktaları yazımıza da göz atabilirsiniz.

•Banyo ve tuvaletlerde en çok kirlenen, fazla sayıda mikrop ve bakterinin ürediği bölümler olan klozetler da titizlikle ve sık aralıklarla temizlenerek dezenfekte edilmelidir.

Klozet temizliğinde en fazla kullanılan ürünlerin başında çamaşır suyu gelmektedir. Mikropları etkisiz hale getiren özelliği ile çamaşır suyu klozeti iç ve dış yüzeyinin hem pırıl pırıl hem de mikrop ve bakterilerden arınmış bir hale kavuşmasını sağlar. 

Pandora Hidro Konsantre Tuvalet Temizleyici ile hem klozetlerinizdeki kireç lekelerini giderebilir hem de mikrop ve bakterilerin etkisiz hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

•Tuvalet temizliği yaparken es geçilmemesi gereken objelerden birisi de tuvalet fırçasıdır. Bu sebeple tuvalet fırçasını 1 saat boyunca çamaşır suyu içinde bekletip mikropların etkisiz hale gelmesini sağlayabilirsiniz.

•Banyo ve tuvalet temizliği yaparken çöp kovalarının poşetlerini değiştirmeyi ve çöp kovalarını sık aralıklarla dezenfekte etmeyi de unutmamalısınız.

•Geldik banyo zemininin temizlenmesine. Eğer kirli sepeti, banyo dolabı, çamaşır makinesi gibi eşyalar yerden 5-6 santim yüksekteyse banyo zeminini yıkayarak temizleyebilirsiniz.

Özellikle çamaşır makineniz zemine çok yakınsa veya direkt zemin üzerinde ise zemin temizleme işlemini vileda ile silerek yapabilirsiniz.

Banyo ve tuvaletlerde temizliğin sık sık yinelenmesi ve bu iş için etkili profesyonellerin kullanılması etkili sonuç alabilmenin en kolay yoludur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.