HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Evlerde Kağıt Havlu ve Peçete Kullanımı Püf Noktaları

14-08-2023 15:09
Evlerde Kağıt Havlu ve Peçete Kullanımı Püf Noktaları

Gündelik hayatın koşuşturması içinde pratik ürünlerle yaşamı daha hızlı ve daha kolay hale getirebiliyoruz. Özellikle mutfaklar başta olmak üzere evde ve ofiste her an imdadımıza kağıt havlular ve peçeteler yetişiyor.

Damlayan, sıçrayan, dökülen ve bulaşan hemen her şeye ilk müdahalemiz kağıt havlu ve peçetelerle oluyor. Minik ev kazalarında da aklımıza ilk gelen temizleme aracı yine kağıt havlu ve türevleri oluyor. Böyle durumlarda da çoğunlukla bu ürünleri ihtiyaçtan fazla kullanabiliyoruz.

En sağlıklı ve avantajlı, a kalite kağıt havlu ve peçete ürünleri Tepedenal Temizlik Ürünleri ürün gamı içinde bulabilirsiniz.

Peki en ekonomik ve doğru kağıt havlu ve peçete kullanımı nasıl olmalı, kağıt havlu geri dönüştürülebilen bir ürün müdür, bu ürünler doğaya nasıl daha az zararlı hale getirilebilir ve kağıt havlu ile neler yapılabilir birlikte bir göz atalım.

 

Kağıt Havlu ile Neler Yapabilirsiniz?

Kağıt havlular sadece mutfakta ve temizlik sırasında kullanılan ürünler değildir. Kağıt havlulardan pek çok alanda istifade edebilirsiniz ama bunu yaparken gereğinden fazla kağıt havlu harcamamak için bazı püf noktalarından faydalanabilirsiniz. Böylelikle hem kağıt havlu rulosunun daha uzun dayanmasını sağlamış olur hem de doğaya daha az zarar verecek şekilde kullanmış olursunuz.


Kağıt Havlu ile Neler Yapabilirsiniz? 

Kağıt havlu yapraklarını küçük parçalar halinde bölerek istifleyebilir ve bu şekilde gerektiği kadar kullanabilirsiniz. Kağıt havlu kullanımına dair uygulayabileceğiniz adımlar şu şekildedir:

•Kağıt havlu kullanım alanlarında, kağıt havluyu bitki tohumlarını filizlendirmek için kullanabilirsiniz. Bir parça kağıt havluyu ıslatın ve üzerine tohumları yerleştirin. Başka bir parça ıslatılmış kağıt havluyu tohumların üzerine kapatın ve birkaç hafta boyunca nemli halde tutarak tohumların filizlenmesini bekleyin. Filizlenen tohumları saksı veya bahçeye ekebilirsiniz.

•Buzdolabınızın sebze ve meyve bölümlerindeki yeşillik, taze sebze ve meyve gibi besinlerin uzun süre çürümeden taze ve diri şekilde muhafaza edilebilmesi için nemden arındırılmış olmaları gerekmektedir. Bu işlemi de kağıt havlularla sağlayabilirsiniz.

Sebze ve meyveleri sebzelik bölümüne yerleştirmeden önce kağıt havlu ile nemini alabilir ve hatta sebze ve meyveleri kağıt havlu serdiğiniz sebzelik bölümüne yerleştirerek kuru kalmalarını sağlayabilirsiniz.

•İçine karbonat serpiştirdiğiniz bir parça kağıt havluyu, ağzını lastikle bağlayarak ayakkabılarınızın iç kısmına yerleştirebilir ve böylelikle kötü kokuların oluşmasını önleyebilirsiniz.

•Kağıt havluların sadece kağıt kısmı değil rulo kısımları da işinize yarayabilir. Biten kağıt havluların rulo kısımlarını iki parmak kalınlığında keserek rulo peçetelik olarak kullanabilirsiniz. Bu rulo peçetelikler özellikle kumaş peçetelikler için son derece şık aksesuarlar olabilir.

Ruloları uygun kumaş malzemeyle kaplayarak çok şık bir aksesuar elde edebilirsiniz. Bu ruloları ayrıca fazla kabloların yarattığı dağınıklığı toparlamak için de kullanabilirsiniz.

•Kağıt peçeteleri hoş kokulu odalar, çekmeceler ve ortamlar oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Lavanta tohumlarını kağıt havluların veya peçetelerin arasına koyarak giysi ve çamaşır dolaplarınıza yerleştirebilirsiniz.

•Filtre kahve için kullandığınız kağıt filtreniz bittiyse geçici olarak kağıt havlulardan faydalanabilirsiniz. Kağıt havlu parçasını süzgeç olarak kullanarak kahvenizi demleyebilirsiniz.

•Bebeğiniz için acil ıslak mendil yapabilirsiniz. Bebekler için üretilen ıslak mendiller fazla maliyetli geliyorsa ya da bebeğiniz için acilen ıslak mendile ihtiyaç duyuyorsanız ev yapımı ıslak mendil hazırlayabilirsiniz. Üstelik doğal olduğu ve kimyasal içermediği için bebeğinizin hassas cildini de koruma altına almış olursunuz.

Bunun için kağıt havlu rulosunu bıçak yardımıyla enine olacak şekilde ortadan ikiye kesin ve bir saklama kabına yerleştirin. Temiz bir kap içinde bebek sabunu, su ve Hindistan cevizi yağını karıştırarak kağıt havluların üzerinde gezdirin ve 10 dakika civarı bekletin. Kabı ters yüz ederek 5-10 dakika daha bekleyin ve kullanın.

 

Kağıt Havlu ve Peçete Kullanımını Nasıl Azaltabilirsiniz?

Kağıt Havlu ve Peçete Kullanımını Nasıl Azaltabilirsiniz?

Kağıt havlu ve peçete kullanımı son derece pratik çözümler sunduğu için en ufak bir lekelenmede elimiz hemen ruloya veya peçete ambalajına gider; çoğu kez de istem dışı olarak ihtiyacımızdan daha fazlasını alırız. Bu israfı önlemek, havlu ve peçetelerin daha uzun ömürlü olmalarını sağlamak için onları tek yaprak halinde alabilirsiniz. İsrafın önüne geçmek için uygulayabileceğiniz adımları merak ediyorsanız “Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Geleceği Kurtarabilir” başlıklı içeriğe göz atabilirsiniz.

Bunun için kağıt havluları tek kullanımlık olacak şekilde koparıp üst üste istifleyerek ihtiyacınız kadarını kullanabilirsiniz. Peçeteleri de peçetelik içine istifleyerek her seferinde tek yaprak halinde çekip kullanabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.