HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Jaluzi Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

14-08-2023 16:46
Jaluzi Perde Temizliği Nasıl Yapılır?

Daha çok ofislerde ve iş yerlerinde görmeye alışkın olduğumuz jaluzi perdeler artık evlerde de kullanılıyor. Son derece şık ve kullanışlı bir yapısı olan jaluzi perdeler aynı zamanda ev dekorasyonunun da önemli bir parçası haline geldiler.

Bulundukları ortama kattıkları şıklık ve modern görünüm kadar, temizlik ve bakımları da önem arz eden jaluzi perdeler böylelikle hem daha uzun ömürlü hem de ilk günkü kadar yeni kalabiliyor. Peki jaluzi perde temizliği nasıl yapılır, en pratik yoldan jaluzi perdelerinizi nasıl temizleyebilirsiniz gelin işin inceliklerine bir göz atalım.

Jaluzi Nasıl Temizlenir?

Güneş ışığını filtreleyen jaluzi perdeler aynı zamanda çok fazla toz da toplarlar. B

u sebeple jaluzi perdelerinizi düzenli aralıklarla temizlemeniz ev hijyeni açısından da önemlidir.

Ayda bir sefer elektrikli süpürge ile jaluzi perdelerinizin tozlarını alabilir, yılda iki sefer de kapsamlı temizliğini yaparak ilk günkü parlaklıklarını muhafaza etmelerini sağlayabilirsiniz.

Jaluzi Perde Çeşitleri Nedir ve Nasıl Temizlenir?

Jaluzi perdeler değişik ve farklı malzemelerle üretildikleri için her jaluzi perdenin temizle işlemi farklıdır. İşte üretildikleri malzemelere göre değişik jaluzi tipleri için özel temizleme yöntemleri…

 

Ahşap Jaluzi Perde Nasıl Temizlenir?

Ahşap jaluziler, kumaş olanlara göre daha pratik ve uzun ömürlüdür. Malzemesi kumaş olmadığı için daha dayanıklı olan, sararma, yıpranma gibi dezavantajlara sahip olmayan ahşap jaluziler bu açıdan bakıldığında çok daha kullanışlıdır.

Ama ahşap jaluzilerin de su toplama ve zaman içinde oluşan lekeleri belli etme gibi dezavantajları olabilmektedir. Ahşap jaluzi temizliği yaparken mobilya temizliği yaparken kullanılan temizleme tekniklerinden faydalanabilirsiniz.

İlk adım olarak hafif nemli bir bezle ahşap jaluzilerin kaba kirini alabilir daha sonraki adım olarak jaluzileri kapatıp yuvasından çıkartarak düz bir yüzey haline getirip temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun için bir miktar ahşap temizleyici ürünü bir kova su içinde seyrelterek mikrofiber bezle ahşap jaluzi temizliğinizi yapabilirsiniz. Pandora Atalante tam da bu iş için size yardımcı olacak profesyonel bir üründür.  Ahşap jaluzi üzerindeki kiri le lekeleri yumuşak formülüyle sökerek parlak ve ışıltılı bir görünüm elde etmenizi sağlar.

Temizleme işlemi tamamlandıktan sonra jaluzilerinizi yeniden yerine takarak açık konumda kurumaya bırakabilirsiniz.

 

Alüminyum Jaluzi Perde Nasıl Temizlenir?

Metal plaka malzemeden üretilen jaluzilerin temizliği için de yine aynı şekilde nemli bir bezle silerek kaba tozunu alabilirsiniz. Alüminyum jaluzi perde temizliği için bir kova içinde karıştırarak hazırladığınız deterjanlı suyla metal jaluzilerinizi silebilirsiniz.

Metal jaluzilerin her köşesini detaylı bir şekilde temizleyebilmek için jaluziyi yukarı toplayıp yuvasından çıkartabilir ve duşakabin yahut küvet içinde deterjanlı suyla yıkayarak da temizleyebilirsiniz. Yıkama işleminden sonra jaluzi perdeyi yerde bir havlu üzerinde kurutup yeniden yerine takabilirsiniz.

 

Kumaş Jaluzi Perde Nasıl Temizlenir?

Eğer kumaş jaluzi kullanıyorsanız diğer jaluzilere göre biraz daha dikkatli olmanız gerekecektir. Hem kumaşı deforme etmeyecek hem de rengini soldurmayacak bir temizlik malzemesi kullanmalısınız. Elektrikli süpürge ile kumaş jaluzinin kaba tozunu aldıktan sonra jaluziyi yuvasından çıkartarak küvette yatay bir vaziyette ıslatarak temizleyebilirsiniz. Bunun için özel formüle edilmiş temizlik ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

Dikey Jaluzi Perdeler Nasıl Temizlenir?

PVC malzeme ile tasarlanmış dikey jaluzi perdelerin temizlik aşamaları diğerlerine nazaran daha kolaydır. PVC jaluzi perdelerinizi ilk önce nemli bir bezle silerek kaba kir dokusunu aldıktan sonra deterjanlı su yardımıyla daha kapsamlı şekilde temizleyebilirsiniz.

Dikey jaluzi perdelerinizi yerinden çıkarmadan da temizleyebileceğiniz için diğerlerine göre daha pratik bir temizleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.   

 Jaluzi Perdeleri Temizlerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Jaluzi Perdeleri Temizlerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Jaluzi perdelerinizi her hafta nemli bir bezle tozunu alarak temizleyebilirsiniz. Ayda bir sefer elektrikli süpürgeyle vakumlayarak derinlemesine bir temizlik yapabilir, altı ayda bir olacak şekilde de jaluzi perdeleri yuvasından çıkartarak daha detaylı şekilde silerek temizleyebilirsiniz. 

Jaluzi perdeler hangi malzemeden üretilmiş olursa olsun, sert hareketlerle, çekerek yahut bastırarak temizlenmemelidir. Ve perdeler silindikten yahut yıkandıktan sonra mutlaka kurutulmalıdır. Bu işlem sayesinde hem jaluzi perdelerin ömrü uzatılmış hem de üzerlerinde leke kalması önlenmiş olur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.