HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mutfak Dolabı Neyle Silinir? Mutfak Dolabı Temizleme İpuçları

13-10-2023 16:00
Mutfak Dolabı Neyle Silinir? Mutfak Dolabı Temizleme İpuçları
Mutfaklar, yiyeceklerin hazırlandığı ve muhafaza edildiği bölümlerdir. Bu sebeple mutfak ve mutfak dolaplarının temizliği oldukça önemlidir. Özellikle mutfak temizliğinde herkes profesyonel olsa da mutfak dolabı temizliğinde önem verilmesi gereken birçok konu bulunur. Bunlar hem sağlık açısından elverişli koşullara sahip hem de görünüm olarak derli toplu ve pırıl pırıl bir mutfak düzeni için derece önemlidir. Mutfak temizliğinin kapsamına sadece zemin, lavabo ve mutfak tezgahı değil, mutfak dolapları da girer. Pişen yemeklerin buharı, sıçrayan yağlar gibi etkenler sebebiyle zaman içinde dolapların hem içi hem de dışı kirlenir. Bu yüzden mutfak dolabı temizliği nasıl yapılır sorusuna yanıt bulmak genel mutfak temizliği içinde önemli bir paya sahiptir. Bu yazımızda mutfak dolabı temizliği nasıl yapılır sorusuna yanıt verirken temizlik esnasında kullanacağınız malzemelerden de bahsedeceğiz.

Mutfak Dolabı Temizlerken Kullanılacak Malzemeler

Mutfak dolapları, lake, MDF, suntalam gibi çeşitli malzemelerden oluşur. Mutfak dolabı temizliği yaparken dolapların zarar görmemesi bu malzemeler göz önünde bulundurularak temizlik işlemi yapılmalıdır. Bu noktada size mutfak dolabı temizleme malzemeleri nelerdir sorusunu yanıtı rehberlik edecektir. Dolap kapaklarında çizilme, aşınma, solma gibi olumsuzluklar yaşamamak için en hafif ve yumuşak formüle sahip bileşenler kullanılmalıdır. Bu noktada Pandora Pomona Beyaz Parfümlü Sıvı El Sabunu 20 L en çok tercih edilen ürünler arasında bulunur. Ahşap mutfak dolaplarında ise ahşap temizleyici ve parlatıcı ürünleri kullanabilirsiniz. Akrilik malzemeden yapılmış mutfak dolapları ise sıvı deterjan ilave edilmiş su ile silinebilir.

Mutfak Dolabı Temizlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mutfak dolabı temizliği yaparken dolap malzemesine uygun temizlik malzemeleri seçin. Aşırı sulu bir temizlik yapmamaya özen gösterin. Aksi takdirde mutfak dolaplarınız zarar görebilir. Aşırı kimyasal içeren temizlik maddelerinden uzak durun. Aşınmalarla karşı karşıya kalabileceğiniz için sert bir temizlik yapmayın. Düzenli temizlik yapmaya özen gösterin.

Mutfak Dolabı Nasıl Silinir?

Mutfak Dolaplarınızın malzemesine uygun olan temizlik ürünlerini seçin. Kimyasal ürünler ile temizlik yapacaksanız bulaşık eldiveni ve maske kullanmaya önem verin. Mutfak dolaplarını silmeye başlamadan önce içindeki tüm eşya ve malzemeleri çıkarın. Dolapları iç ve dış yüzeylerini içine sabun veya bulaşık deterjanı ilave edilmiş sıcak suyla silin. Dolap yüzeylerindeki inatçı lekeleri çok fazla bastırmadan ovarak çıkarın Yağ kalıntılarını çözmek için yağ çözücü kullanın. İşlem bittikten sonra tüm yüzeyleri ıslak bir bezle durulayın. Son aşama olarak mikrofiber bir bez kullanarak kurulama işlemi yapın.

Temizlik Malzemelerini Hazırlama

Mutfak dolap kapakları ne ile silinir sorusu mutfak temizliği yapacak olan kişilerin en çok yanıt aradığı sorular arasında yer alır. Çünkü kullanılacak olan temizlik malzemelerinin mutfak dolaplarına zarar vermemesi gerekir. Mutfak temizliğinde kullanılan malzemeler şunlardır: Sıcak su Sabun Bulaşık Deterjanı Sirke Bulaşık Eldiveni Bulaşık Süngeri Bez Fırça Yağ Çözücü

Bulaşık Deterjanı ve Sirke ile Mutfak Dolaplarını Silin

Mutfak dolabı temizliğindeki püf noktalarından birisi de sirke kullanımıdır. Hem yağı ve kiri yumuşatan hem de dezenfekte edici bir etkisi olan sirkeyi dolap temizliğinde de destekleyici olarak kullanabilirsiniz. Su dolu genişçe bir kaba bir miktar bulaşık deterjanı ile 1 çay bardağı sirke ilave edin ve sünger yardımıyla dolap kapaklarını ovarak temizleyin.

Yağlanmış Mutfak Dolaplarını Temizleme

Yağlanmış mutfak dolapları nasıl silinir sorusuna verilecek en pratik yanıtlardan birisi de Arap sabunudur. Sıcak suya karıştıracağınız bir miktar Arap sabunu ile yağlanmış dolap kapaklarınızı etkili bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Sararan Mutfak Dolaplarını Temizleme

Mutfak dolaplarınız, beyaz veya açık renkte ise zaman içinde sararmaları muhtemeldir. •Sararan mutfak dolaplarını temizleme işlemi için ise karbonat ve elma sirkesi karışımını kullanabilirsiniz. •Arap sabunu kullanabilirsiniz •Diş macunu kullanabilirsiniz.

Beyaz Mutfak Dolaplarını Temizleme

•Parlak beyaz renkteki mutfak dolaplarının temizliğinde bulaşık deterjanı ve sirke kullanabilirsiniz. •Karbonat ve elma sirkesi kullanabilirsiniz •Arap sabunu kullanabilirsiniz •Dolap kapakları için parlatıcı kullanabilirsiniz.

Mutfak Dolaplarını Parlatma

Parlak yüzeyli mutfak dolaplarındaki ilk günkü ışıltıyı korumak için evde hazırlayacağınız bir karışımla ışıl ışıl parlayan dolaplara sahip olabilirsiniz. •Bulaşık makinesi deterjanı kullanabilirsiniz. •Karbonat ve elma sirkesi kullanabilirsiniz •Arap sabunu kullanabilirsiniz •Diş macunu kullanabilirsiniz. .

Mutfak Dolaplarını Yerleştirme

Silme ve temizleme işlemini yaptıktan sonra dolap içindeki tüm malzemeleri yerlerine yerleştirebilirsiniz. Bu aşamada kullanmadığınız eşyaları da eleyerek dolabınızda alan açabilir ve daha ferah bir mutfak dolabı deneyimi yaşayabilirsiniz. "Yüzey Temizleyici Nedir, Kullanım Alanları ve Avantajları Nelerdir?” başlıklı blog yazımız da temizlik rutininizde ilham verici bir seçenek olabilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.