HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Mutfak Temizliğinde Kullanılan Araç ve Gereçler Nelerdir?

14-08-2023 11:14
Mutfak Temizliğinde Kullanılan Araç ve Gereçler Nelerdir?

Mutfaklar evlerin en önemli bölümleridir. Yemeklerin hazırlandığı ve muhafaza edildiği bu bölüm hem estetik açıdan temiz ve düzenli hem de hijyen açısından güven verici ve kusursuz olmalıdır. Yiyecek artıkları ya da açıkta kalan besinler sebebiyle oluşan mikroorganizmaların sağlık açısından risk oluşturmaması için mutfakların hem gündelik rutin hem de aylık genel ve kapsamlı temizliği yapılmalıdır.

Temizlik sırasında kullanılan araç gereç sayesinde mutfaklarda etkin bir temizlik sağlamak mümkündür. Mutfak dolapları, mutfak tezgâhı, buzdolabı ve zeminin temizliği sırasında kullanılan temizlik kimyasalları ve temizlik bezleri işinize yarayacak en önemli materyallerdir.

Bu malzeme ve materyaller sayesinde mutfaklarda hem hijyen açısından kusursuz hem de görünüm anlamında ışıl ışıl bir sonuç elde edebilirsiniz. İşte “Mutfak temizliği nasıl yapılır?” sorusuna verilecek en pratik ipuçları…

Mutfak Temizliğinde Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Mutfak temizliği evin diğer bölümlerine göre biraz daha fazla özen ve dikkat ister. Zira gıdaların pişirildiği ve saklandığı bölüm olan mutfakların temiz ve hijyenik olması genel sağlık açısından son derece önemli ve hayatidir.

Mutfak Temizliğinde Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Mutfak temizliğinde işinizi kolaylaştıracak ve içinize sinecek bir temizlik yapmanızı sağlayacak malzemeler sayesinde pırıl pırıl ve sterilize edilmiş bir mutfağa sahip olabilirsiniz.

Mutfak temizliğinde işinizi kolaylaştıracak malzemeleri şöyle sıralayabiliriz:

•Saplı süpürge ve faraş

•Elektrikli süpürge

•Vileda

•Mutfak dolapları temizliği için ahşap temizleyici sıvı

•Sarı temizlik bezi

•Mikrofiber temizlik bezleri

•Çamaşır suyu

•Yer zemini temizleyici sıvı

•Yağ ve kir çözücü madde

Mutfak temizliği sırasında en sık kullanılan bu malzemelerin yardımıyla istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.

Elde Bulaşık Yıkamanın Pratik Yolları

Eğer bulaşıklarınız azsa ve makineyi çalıştırmak istemiyorsanız elde bulaşık yıkamak zaman zaman daha pratik bir çözüm olabilir.

Bulaşıklarınızı bulaşık makinesi yerine elde yıkayacaksanız bazı kolaylaştırıcı ipuçları sayesinde hızlı bir şekilde sonuca ulaşabilirsiniz.

Bulaşık yıkama işlemine başlamadan önce yemek artıklarını ve kalıntıları sıyırarak çöpe atın. Böylece bulaşık suyunun hızlı bir şekilde kirlenmesini önlemiş olursunuz.

Yıkanacak bulaşıkları gruplandırın. Bardaklar, çatal bıçak ve kaşıklar, tabaklar ve diğer benzer olan malzemeleri kendi içinde kategorize ederek bir araya toplayın.

Ellerinize mutlaka lateks malzemeden üretilmiş bir eldiven giyin.

Sıcak suyu, içinde ellerinizin rahat hareket edeceği genişlikteki bir bulaşık kabına doldurun ve suya bir miktar bulaşık deterjanı ilave edin. Ayrıca bulaşık dışında ankastre, davlumbaz tüm mutfak yüzeyinde meydana gelen yağ ve kirleri Pandora Nemesis Ağır Kir ve Yağ Sökücü 750 ML ile kolay ve zahmetsiz şekilde giderebilirsiniz. 

Bulaşık süngeri yardımıyla bulaşıkları üzerlerinde kir ve yağ kalmayacak şekilde yıkayın.

Yıkama işlemine çok kirli olan bulaşıklardan başlarsanız bulaşık suyunun erkenden kirlenmesine sebebiyet vermiş olursunuz. Yıkama işlemine az kirli olan bulaşıklarla başlayın. Böylelikle daha az su kullanmış olursunuz.

Elde Bulaşık Yıkamanın Pratik Yolları

Bardaklar genelde diğer bulaşıklara göre daha az kirli olduğundan, yıkama işlemine bardaklardan başlayabilirsiniz. Ardından çatal bıçak ve kaşıkları, bir sonraki aşamada tabakları ve en son olarak da tencere ve tavaları yıkarsanız suyunuzu da ekonomik kullanmış olursunuz. Eğer suyunuz yıkama işlemi sürerken kirlenirse dökerek temiz suyla devam edebilirsiniz. Şişe, biberon, kavanoz gibi elin giremeyeceği kadar dar olan bulaşığı bulaşık fırçası yardımıyla yıkayabilirsiniz. 

Bulaşık yıkama işlemi bittiğinde bulaşık suyunu dökerek kabı durulayabilirsiniz.

Deterjanlı bulaşıkları musluk altında, deterjandan iyice arındıklarından emin olana kadar dikkatli şekilde durulayın. İyi durulanmamış ve deterjan kalıntısı barındıran bulaşıkların sağlığınızı ciddi anlamda tehdit edeceği gerçeğini göz ardı etmeyin.

Bulaşıkları sularının süzülmesi için bulaşıklığa dizerek kurumalarını sağlayın. 

Bulaşıklarınızın, özellikle de yağlı bulaşıkların tüm yağ ve kalıntılardan kolayca arınmasını sağlamak için sıcak suyla yıkamanız son derece önemlidir. Sıcak su sayesinde bulaşıkların yüzeyindeki yağ ve kir daha kolay şekilde çözülecektir. Ayrıca sıcak su, deterjanın daha iyi köpürmesini de sağlayacaktır.

Mutfağınızda etkili ve güvenli temizlik için Tepedenal sitesindeki Mutfak Temizlik Ürünlerinden destek alabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.