HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Ofis Temizliği Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gereken 7 Şey

13-10-2023 13:40
Ofis Temizliği Nasıl Yapılır? Dikkat Edilmesi Gereken 7 Şey
Günün çok büyük bir kısmını geçirdiğimiz ofis temizliği, sağlık ve estetik açıdan büyük önem teşkil eder. Steril bir ortamda çalışmak çalışanların psikolojisini olumlu anlamda etkiler. Ofis temizliği günlük, haftalık ve daha ayrıntılı olacak şekilde aylık olarak mutlaka yapılmalıdır. Peki ofis temizliği nasıl yapılır, hangi hususlara dikkat etmek gerekir, hepsini yazının devamında bulabilirsiniz. İşte ofis temizliği ile ilgili tüm detaylar…

Ofis Temizliğinin Önemi ve Etkileri

Sağlık açısından ofis temizliğinin önemi oldukça büyüktür. Çünkü düzenli aralıklarla yapılan ofis temizliği sayesinde, ofis ortamında bulunan bakteri ve mikroplardan kurtulmak mümkündür. Bu çalışanların sağlığını olumlu etkilerken konforlu bir ortamda çalışma fırsatı da sunarak yaşam kalitesini yükseltir. Bununla beraber Hijyenik bir ortamda çalışan personelin bu durumdan sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da etkilenir. Temiz bir ofis stresi azaltır ve daha güvenli bir çalışma ortamı yaratır.

Ofislerde Temizlik Malzemelerinin Seçimi ve Kullanımı

Gerek günlük ofis temizliği gerekse haftalık ve aylık ofis temizliği yapılırken kullanılacak malzemelerin tedariği de önemlidir. Doğru malzeme seçimi sayesinde verimli bir temizlik yapmak mümkündür.. Bilgisayar ve televizyon gibi cihazların temizliği için silikonlu temizleyici, çamaşır suyu, mikrofiber bez, temizlik paspası, yüzey temizleyiciler ve cam temizleme ürünleri en fazla kullanılan ofis temizlik ürünleri arasında yer alır.

Ofis Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Sağlıklı ve ferah bir çalışma ortamı için ofisi mutlaka havalandırmaya özen gösterin. . Temizlik yapılacak olan uygun olan temizlik malzemelerini seçin. Masaüstü temizliği ve masaüstünde kullanılan cihazların temizliğini yapın. Zemin temizliğine önem verin. Ofiste hijyenik bir ortam oluşturmak için çöp kutularının temiz olmasına ve çöplerin boşaltılmasına özen gösterin. Ofislerde ortak kullanım alanları arasında yer alan lavabo, mutfak vb. alanların temizliğini yapın ve dezenfekte edin. Ofiste yer alan camların silin, çok yüksek bir katta bulunan bir ofisiniz varsa bir temizlik firması ile anlaşın. Ofislerin ferah kokması için havalandırın ve oda kokuları kullanın. Boş ofis temizliği personel yokken sabah erken saatlerde ve akşam mesai bitimi sonrasındakolay yapılabilmektedir.

Zemin Temizliği

Zemin temizliği, iş yerinde temizlik nasıl yapılır sorusuna yanıt arayanlar için en temel temizlik bölümüdür. fislerin zeminleri en fazla kirlenen alanların başında gelir. Özellikle de kış aylarının yağmurlu ve çamurlu havası sebebiyle ofis zemininde lekeli ve kirli bir görüntü oluşur. Ofis zemin temizliği esnasında en çok tercih edilen ürünlerden olan Pandora Aura Yüzey Temizleyici 20 L ile göz alıcı bir temizlik yaparken ofislerinizin güzel kokmasını da sağlayabilirsiniz.

Ofis Mobilyalarını Temizlemek

Ofis mobilyalarını kumaş ve malzeme cinslerine göre en uygun temizlik ürünleri ile temizleyebilirsiniz. Ahşap temizleyici ve parlatıcı ürünler, deri ve ahşap için özel üretilmiş ürünler ve mikrofiber bezleri kullanarak etkili bir temizlik yapabilirsiniz. Temizlik sonrasında kuru bir bezle kurulama işlemi yapmayı da unutmamalısınız. Ofislerde yer alan jaluzi perdelerin temizliği için Jaluzi Perde Temizliği Nasıl Yapılır? metnimiz de destekleyici olabilir.

Ortak Kullanım Alanlarının Temizliği

Ofislerin tuvalet, lavabo, mutfak, sigara içme alanı, kafeterya gibi alanları da sık aralıklarla, gerekirse her gün temizlenmeli ve kapı kolları, asansör ve elektrik düğmeleri, mutfak araç ve gereçleri sık periyotlar halinde dezenfekte edilmelidir.

Elektronik Cihaz Temizliği

Elektronik cihazlar gün içinde pek çok kişinin temas ettiği eşyalardır. Ayrıca çok fazla toz toplama özellikleri de vardır. Telefon ahizeleri, klavye ve monitörler, tabletler, fotokopi makineleri ve benzeri cihazlar nemli bir bez ve özel solüsyonlarla dikkatli bir şekilde silinmelidir.

Mutfak ve Yemek Alanlarının Temizliği

Ofislerde yer alan mutfak ve yemek yeme alanlarının her gün, öğlen ve akşam olacak şekilde en az 2 sefer temizlenmesi ve hijyen koşullarının oluşturulması gerekir. Bu alanlardaki hijyen koşulları direkt olarak toplum sağlığını etkilediğinden mutfak ve yemek alanı temizliğinin aksatılmadan ve itinalı bir şekilde yapılması gerekir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.