HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Temizlik Eldiveni Kullanmanın Önemi Nedir?

14-08-2023 16:31
Temizlik Eldiveni Kullanmanın Önemi Nedir?

Temizlik sırasında cildimiz pek çok kimyasala maruz kalır. Tüm sabun ve deterjanlar, yüzey temizleyicileri, yağ çözücüler, leke çıkarıcılar ve özellikle çamaşır suları cildi tahriş eden bileşenlerle doludur.

Bu bileşenler deriden emilerek kan dolaşımına karışır ve organlar üzerinde tahribat yapıcı etki yaratır. Bu sebeple temizlik yaparken bu kimyasallardan korunabilmek için temizlik eldivenlerinden istifade etmek gerekir.

Eldiven kullanmanın sağlık için faydaları ve ne tür eldiven tercih edilmesi gerektiği konusunda merak ettikleriniz için yazımızın devamını okuyabilirsiniz. 

Temizlik Sırasında Hangi Eldivenler Tercih Edilmeli? 

Temizlik eldivenleri nitril, lateks, vinil gibi malzemelerden üretilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur: Vinil malzemeden üretilen eldivenlerin hammaddesi polivinil klorür’den (PVC) oluşmaktadır.

Polivinil klorürün yapısından bulunan Dioxin, zehirli bir kimyasal olduğu için cilde zarar verme olasılığı da hayli yüksektir. Bu sebeple kullandığınız temizlik eldiveninde PVC (Polivinül klorür) kullanılmadığından emin olmalısınız.  

Nitril eldivenler ise hammaddesi ABS (akrilonitril bütadien stiren ) olan suni bir lateks malzemedir. Dayanıklı olsalar bile kimyasal içeriği olan ürünlerdir. Geri dönüştürülebilir bir ürün olmadığı için biyoçözünürlük oranı düşüktür ve doğada tamamen yok olabilmesi için onlarca yıl geçmesi gerekir.

Nitril eldivenler, temizlik işlemi bittiğinde toksik madde olarak düşünülüp özel bir poşetle çöpe atılmalıdır.

Diğer bir gruba mensup olan lateks eldivenler ise tropik bölgelerdeki doğal kauçuk ağacı gövdesinin sütsü sıvısından üretilmektedir. Yani tamamen bitki özütünden üretilen lateks eldivenler bir nevi doğal plastiktir. Bu eldivenler zararlı ve toksik maddelerin deriye nüfuz etmesini engellediği için başta sağlık olmak üzere kozmetik, güzellik, temizlik ve gıda sektöründe kullanılmaktadır.

Ayrıca hem elleri daha iyi kavradığı hem de dokunsallık hissini daha fazla hissettirdiği için lateks eldivenler tercih edilmelidir. 

Pudralı lateks eldiven   S 100’lü paket formuyla temizlik işlemlerinizde size kolaylık sağlarken cilt sağlığınızın da korunmasına yardımcı olur.

Pudrasız bir ürün tercih edenler için de Pudrasız Lateks Eldiven S Beden 100'lü Paket Tepedenal sitesinden temin edilebilir.

Temizlik Eldiveni Kullanımının Faydaları Nelerdir?

•Konuyla ilgili yapılan araştırmalardan çıkan sonuçlara göre temizlik kimyasalları, diğer toksin içeren maddelere kıyasla 3 kat daha fazla kanserojen madde içeriyor. Yani kimyasal ürünler ciltle temas ettiğinde sadece 26 saniye içinde vücuttaki organlara ulaşıyor.

Temizlik eldiveni kullanıldığında bu kimyasalların cilde verdiği zarardan korunmuş oluyoruz. Bu sebeple temizlik yaparken eldiven kullanılması cildi bu tür hastalık risklerinden korumuş oluyor.   

•Temizlik eldivenleri likit haldeki kimyasalların cilt yoluyla emilmesini önlüyor ve cildin elastikiyetini korumasına yardımcı oluyor.

•Kimyasal temizlik ürünlerinin ciltle temas etmesini önleyen bir nevi bariyer görevi gören eldivenler bu şekilde cilt sağlığını korumuş oluyor.

•Temizlik eldiveni kullanmadan yapılan temizlik sırasında kimyasallara maruz kalan ciltte egzama, kurdeşen ve hatta cilt kanseri gibi ciddi rahatsızlıklar görülebiliyor. Bunun haricinde uzun süre eldivensiz olarak kimyasal ürünlerle haşır neşir olmak ciltte kızarıklık, çatlama, tırnaklarda soyulma, incelme ve kırılma gibi sorunlara sebebiyet verebilmektedir. 

•Eldivenler özellikle çamaşır suyu kullanımı sırasında cildi ciddi hasarlardan koruyan bir bariyer vazifesi görmektedir.

Eldivensiz olarak temizlik yapıldığında, temizlik ürünlerindeki toksik maddeler cilt yoluyla emilerek tüm vücuda yayılabilmektedir.

Bu durum süreklilik arz ettiğinde dokularda ve organlarda kalıcı hasarlara, kalp rahatsızlıklarına, hormonal bozukluklara, nörolojik sorunlara ve daha fazlasına sebep olabilmektedir.

Bu sebeple herkesin ve özellikle hamile anne adayları ile emziren annelerin, bebeklerine bu kimyasalları aktarmamak için eldiven kullanmadan asla temizlik yapmamaları önerilmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.