HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Uzun Ömürlü Parkeler için Zemin Temizliği Nasıl Olmalıdır?

14-08-2023 16:54
Uzun Ömürlü Parkeler için Zemin Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Parke ile kaplı zeminlerin temizliği genel ev ve ofis temizliğinin en önemli bölümünü kapsar. Parkelerin temiz ve ışıltılı olması eve de ferah ve bakımlı bir hava kazandırır. Fakat çok sık yapılan parke temizliği parke yüzeylerinde aşınmaya sebep olabilir.

Bu yüzden parke temizliği yaparken belli periyotlarda yapmak ve uygun temizlik ürününü kullanmak önemlidir.

Temizlik dışında parkelerinizi düzenli aralıklarla cilalayarak uzun yıllar boyunca bakımlı ve ilk günkü gibi ışıltılı olmalarını sağlayabilirsiniz.

Evdeki parkelerin temizlik ve bakımını yaparken dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi çok fazla su kullanmamak olacaktır. Fazla su kullanımı parkelerin şişerek kabarmasına yol açabilir. Ayrıca parkelerin çizilmemesi için nazikçe silinmesi de önemlidir.

Gelin şimdi “Parke nasıl temizlenir?” sorusunun yanıtlarına bir göz atalım.

Parke Temizliğinde İşinize Yarayacak İpuçları

Parke temizliğinde ilk adım olarak elektrikli süpürge ile tüm zemini süpürebilirsiniz. Sonraki adımda ise yumuşak dokulu bir paspasla silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Önemli adımlardan bir diğeri de doğru temizlik maddesini seçmek olmalıdır.

Parke zeminini çizmeden ve verimli bir şekilde temizleyebilmek adına bu iş için formüle edilmiş bir parke zemin temizleyicisi kullanabilirsiniz. Yüzey temizlik maddesi Aura ile parkelerinizi çizmeden ve matlaştırmadan temizleyebilir ve aynı zamanda hoş kokulu bir sonuç elde edebilirsiniz. Parkelerinizin uzun ömürlü olması için bu tür profesyonel ahşap temizleme ürünlerini güvenle kullanabilirsiniz.

Su, parke zeminlerin ömrünü kısaltan en önemli etmenlerin başında geldiği için, temizlik esnasında çok fazla sıvı kullanmamaya özen göstermelisiniz. Bunu önleyebilmek için parkeleri silerken nemli bir bez kullanabilirsiniz.  Silme işleminden sonra su lekelerini önlemek ve pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için de mutlaka kuru bir bezle kurutma işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bunun içinde kuru bir paspas kullanabilirsiniz.

Bir sonraki adım olan parlatma işlemi içinse cilalama uygulamasına geçebilirsiniz. Cilalama işlemi sayesinde parkeleriniz ilk günkü parlaklığını muhafaza edecektir.  Adonis Endüstriyel Temizlik Ürünleri ailesi içinde yer alan Monda ile hem ahşap zeminlerinizde kapsamlı bir temizlik yapar hem de yüksek parlaklık sağlayabilirsiniz.

Ancak cilalama işlemini çok sık aralıklarla yapmamalısınız. Aksi takdirde parkelerinizin ömrünü kısaltabilirsiniz. Belli periyotlarda ve düzenli olarak yapacağınız cilalama işlemi ise parkelerinize yepyeni ve ışıltılı bir hava kazandıracaktır.

Parke Temizliğinde İşinize Yarayacak İpuçları

Parkeler için Özel Temizleyici Kullanın

Yüzey temizleyiciler genel olarak fazla miktarda kimyasal içerirler. Bu da parkeye zarar verir. Bu yüzden parke temizliği için özel üretilmiş temizlik malzemelerini kullanmanız parkelerinizin uzun yıllar boyunca bakımlı kalmasını sağlayacaktır.

Parkedeki Boya Lekeleri Nasıl Çıkarılır?

Parkelerinizde zaman zaman zorlu lekeler de oluşabilir. Boya lekesi de bunlardan birisi. Parke yüzeyine dökülen ve kuruyan boya lekelerinden şikayetçiyseniz ilk adım olarak o bölgeyi elektrikli süpürgeyle süpürün.

Boya henüz taze ise nemli bir bez yardımıyla silerek boyanın kurumasını sağlayın. Sonraki adımda bir miktar asetonu temiz bir beze dökerek boyalı kısmı silebilirsiniz. Kurumuş boya lekelerini gideren hazır spreyler de işinizi görebilir.

Parkedeki Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkar?

Son derece kuvvetli bir formülü olan Japon yapıştırıcısını parkeden çıkartmak için birkaç farklı yöntem kullanabilirsiniz. Bunlardan birisi buz kullanımıdır. Yapıştırıcının olduğu kısmı buzla ovarak zeminden ayrılmasını sağlayabilirsiniz.

Bu yöntem etkili olmazsa kayganlaştırıcı yağlardan istifade edebilirsiniz. Yağı parke zemine sürüp 20 dakika bekleyerek kurumuş japon yapıştırıcısını pamuk yardımıyla parkeden çıkartabilirsiniz.

Laminat Parkedeki Çiziklerini Nasıl Giderebilirsiniz?

Laminat parkenin temizliğinde de aynı titizliği göstererek uzun vadeli bir kullanım elde edebilirsiniz. Laminat parkelerdeki çizikler can sıkıcı görüntüler oluşturmaktadır. Laminat parke yüzeyinde pürüzsüz ve yepyeni bir görüntü oluşturmak için, periyodik temizlik ve bakımı düzenli olarak yapılmalıdır.

Parkenin yapısına uygun olmayan bir temizlik ürünü kullandığınızda ya da parkelerinizi sert nesnelerle temas ettirdiğinizde çizik oluşması muhtemeldir. Çizikleri gidermek için doldurma işleminden yararlanabilirsiniz.

Ahşap ve balmumu dolgu kalemi, çizik giderme işlemi için işinizi görecektir.  İşlemi gerçekleştirdikten sonra 24 saat boyunca parkenin kurumasını beklemelisiniz. Düzenli bakımla laminat parke uzun süre aynı parlaklığı muhafaza edecektir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.